Home / IBPS RRB PO / General Awareness Questions Asked in IBPS RRB Officer (Scale-1) Mains 2017
General Awareness Questions Asked in IBPS RRB Officer (Scale-1) Mains 2017

General Awareness Questions Asked in IBPS RRB Officer (Scale-1) Mains 2017

Memory Based General Awareness Questions Asked in IBPS RRB PO Mains 2017

Dear Aspirants,

We have gathered the questions which we got from our trusted sources who have appeared for the IBPS RRB Mains Exam 2017.

GA Questions Asked in IBPS RRB PO Mains 2017

1) What is the Full form of UPI ?

Answer: Unified Payment Interface

2) 14th November celebrated as ?

Answer: Diabetes Day

3) What is the Headquarter Of ICAN ?

Answer: Geneva, Switzerland

4) What is the Headquarter Of ICAR ?

Answer: New Delhi

5) Who got the Noble prize for Literature ?

Answer: Kazuo Ishiguro

6) What is the minimum capital required for Small Finance Bank ?

Answer: ₹100 Cr

7) Where is 10th BRICS summit will be held ?

Answer: Johannesburg, South Africa

8) Where is Rajiv Gandhi Orang National Park located ?

Answer: Assam

9) What is the meaning of “M” in MUDRA ?

Answer: Micro

10) What is the meaning of “P” in PCA ?

Answer: Prompt (Prompt Corrective Action)

11) Hidayatullah National Law University is in which state ?

Answer: New Raipur, Chhattisgarh

12) Gorumara National Park is located in ?

Answer: West Bengal

13) Banwari Laal Purohit is governor of which state ?

Answer: Tamil Nadu

14) What is the First payment Bank in India ?

Answer: Airtel Payments Bank Ltd

15) Yudh Abhyas 2017, a joint military training exercise between India and ?

Answer: United States

16) Kandla port has been renamed as ?

Answer: Deen Dayal Upadhyaya Port

17) What is the meaning of “G” in SHG ?

Answer: Group (Self Help Group)

18) Vijayawada situated on the bank of which river ?

Answer: Krishna River

​19) What is the Capital of Venezuela ?

Answer: Caracas

20) Prakash Javdekar constituency is ?

Answer: Madhya Pradesh

21) Tungabhadra dam is in which state?

Answer: Karnataka

22) Pooja Kadian is related to which sports?

Answer: Wushu

23) Cheque truncation system was introduced in which year ?

Answer: 2010

24) The Banking Codes and Standards Board of India was registered as a society under which act ?

Answer: Societies Registration Act, 1860

25) Cheque and DD come under which act?

Answer: Negotiable Instrument Act 1881

26) Recently died Kundan Shah is related to which field ?

Answer: Director

27) Who is the President of Lebanon ?

Answer: Michel Aoun

28) Which is Paperless Bank ?

Answer: DBS Bank

29) Who is the President of Taiwan ?

Answer: Tsai Ing-wen

30) Which state has launched the grid-connected rooftop solar project ?

Answer: Odisha

error: Content is protected !!